2014 m. rugpjūčio 31 d., sekmadienis

Ar verta investuoti į kaktusą?

Kaktusai yra populiarus tiek kambarinis, tiek ir laukinis augalas visame pasaulyje, tačiau Lietuvoje yra pakankamai nemažai žmonių, skeptiškai žiūrinčių į šių augalų auginimą Lietuvoje, argumentuojant netinkamomis klimato sąlygomis. Tad ar verta investuoti į kaktusus?



Taip, tenka pripažinti, jog jei kalbant apie daugumą kaktusų rūšių, sąlygos auginti jiems lauke Lietuvoje tikrai nėra palankios bei yra nepakankamai šiltos ir per drėgnos. Vis dėlto, pasaulyje egzistuoja tūkstančiai įvairiausių kaktusų rūšių, tarp kurių yra pakankamai nemažai ir tokių, kurios mėgsta drėgmę bei yra tiesiog idealios Lietuvoje vyraujančioms klimato sąlygoms.

Tuo tarpu, jei kalbėsime apie kaktusų auginimą kambaryje, Lietuvoje tam sąlygos netgi dar geresnės. Patalpose netgi ir žiemos metu dažniausiai gyvename bent 20+ Celsijaus šilumos aplinkoje, kuri yra tiesiog ideali įvairiems kaktusams. Taip, žiemos metu ir patalpose drėgmė yra pakankamai nemaža, tačiau daugumai kaktusų rūšių tai netrukdo puikiai gyvuoti netgi ir šaltuoju metų laiku Lietuvoje.


Belieka konstatuoti, jog nors pakankamai nemažai daliai šių laukinių augalų Lietuvoje esančios klimato sąlygos tikrai nėra tinkamos, tačiau jei kalbėsime apie likusius laukinius kaktusus bei praktiškai visus skirtus auginimui patalpose, jiems sąlygos, kurios gali būti sudarytos Lietuvoje, yra tiesiog idealios, kas leidžia kiekvienuose namuose džiaugtis gražiais bei džiuginančiais kaktusais. Būtent dėl to, galime drąsiai teigti, jog investuoti į kaktusus Lietuvoje – tikrai verta.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą