2014 m. rugpjūčio 31 d., sekmadienis

Auginti gėles iš sėklų ar pirkti sodinukus?

Įvairūs daugiamečiai augalai vis labiau populiarėja, nes tai yra ne tik puikus būdas pagražinti aplinką, tačiau ir atrasti naują hobį. Vis dėlto, nusprendus užsiimti tokių augalų auginimu tenka susidurti su nemenka problema – auginti gėles iš sėklų ar pirkti sodinukus?



Didesniu populiarumu šiomis dienomis pasižymi sodinukų pirkimas ir tai yra suprantama, kadangi auginti pradedant nuo gėlės daigo ar svogūnėlio yra žymiai lengviau, nei pradedant tik nuo sėklos. Taip, sodinukų auginimas taip pat reikalauja nuolatinės priežiūros bei pastangų, įdedamų į augalo auginima, tačiau faktas, jog jų reikia mažiau nei pradedant auginti gėlę nuo papraščiausios sėklos.

Vis dėlto, savų privalumų turi ir gėlių auginimas iš sėklų. Taip, toks procesas yra tiek sunkesnis, tiek ir trunkantis ilgiau. Tačiau, privalumas yra tame, jog dažniausiai užauginti gėles iš sėklų bei stebėti visą augimo procesą yra maloniau, o ir įvairių netradicinių gėlių sėklų pasiūla yra išties milžiniška, kas leidžia iš sėklų užauginti kažką originalaus. Taip, gėlių auginimas iš sėklų reikalauja žymiai daugiau įdirbio bei žinių, tačiau tai atsiperka gėles užauginus bei gavus tiesiog stulbinamą įdėto darbo rezultatą.


Belieka konstatuoti, jog tiek vienas, tiek ir kitas variantas turi savų privalumų. Gėlių auginimas iš sėklų reikalauja daugiau darbo, tačiau yra daug malonesnis, kai tuo tarpu perkant sodinukus įdėti darbo tenka žymiai mažiau. Apibendrinant – rinkitės pagal savo norą bei galimybes, kadangi iš esmės, didelio skirtumo šiuo aspektu nėra, kadangi abiejais variantais kaip galutinį rezultatą gausite puikiai atrodančias gėles.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą