2014 m. rugpjūčio 31 d., sekmadienis

5 originalios kambarinės gėlės

Dovanoti įprastas gėles jau tapo banalybe, todėl daugelis ieškome vienokių ar kitokių originalių sprendimų šiuo aspektu. Šiandien kalbėsime apie 5 originalias kambarines gėles, kurios nustebins kiekvieną.



Alokazija
Alokazija – tai neabejotinai viena iš gražiausių lapinių kambarinių gėlių. Alokazijos pagrindinis išskirtinumas yra jos lapai, kurie išsiskiria dėl savo netradicinės formos bei dydžio, dėl kurių alokazija kartais yra vadinama ir „dramblio ausimi“.


Auginant alokazijas ypatingai svarbu žinoti tai, jog šie augalai labai mėgsta drėgmę, todėl žemė, kurioje auga alokazija, turėtų būti nuolatos drėgna. Vis dėlto, jei išvysite iš žemės išbėgančio vandens, žinokite, jog tai ženklas, kad netgi ir šiam, vandenį ypač mėgstančiam augalui, vandens parūpinote visgi kiek per daug.

Amarilis
Amarilis – tai stulbinančiai gražiais žiedais išsiskiriantis sezoninis augalas. Pasibaigus žydėjimo laikotarpiui amarilis numeta savo lapus, tačiau po tam tikro laiko vėl pradeda savo žydėjimo laikotarpį.


Kalbant apie šių augalų priežiūrą, žydėjimo laikotarpiu yra išties svarbu juos reguliariai laistyti, neleidžiant žemei ilgam laikui išlikti sausai. Tuo tarpu, jei kalbėsime apie ramybės periodą, rekomenduojama augalą padėti į tamsią vietą bei leisti augalams visiškai išdžiūti, laistant žemę tik tuomet, kai ji šimtu procentų išsausėja.

Areka
Areka – tai augalas, laikomas viena iš palmių rūšių. Nors apie palmes daugelis yra susidarę įvaizdį, kaip apie didelėje erdvėje bei gryname ore auginamą karštą klimatą mėgstantį augalą, tačiau Arekos yra puikiai pritaikytos auginimui patalpose. Vis dėlto, Arekos auginimui kambaryje turi ir vieną sąlygą – šiems augalams reikia erdvės, todėl Arekoms auginti labiausiai tinka erdvios, nedaug daiktų talpinančios patalpos.


Jei kalbant apie Arekų auginimą, stenkitės šiuos augalus laikyti prie lango, tačiau tai verčiau nebūtų langas iš šiaurės pusės, kadangi iš šios pusės gali pritrūkti šviesos. Taip pat, Arekas reikėtų saugoti nuo tiesioginių saulės spindulių, kadangi šie augalai jų nemėgsta.

Azalija
Azalija yra krūminis augalas, išsiskiriantis tuo, jog žydi išties labai gausiai. Azalijos išsiskiria tuo, jog oficialiai yra laikomos vienmečiu augalu, tačiau jei tinkamai jas prižiūrėsite, gausiais jų žiedais galėsite džiaugtis ir bent keletą sezonų.


Kalbant apie azalijų auginimą, vertėtų įsidėmėti tai, jog jos mėgsta šviesą, tačiau tiesioginių saulės spindulių nemėgsta, todėl patartina jas laikyti prie lango, kurio neatidarinėjate. Svarbu žinoti ir tai, jog žemės išsausėjimas gali vesti prie azalijų lapų išsausėjimo, tad reikėtų nuolatos palaikyti šios gėlės žemės drėgmę.

Asotęnis
Asotęnis nėra dažnas, tačiau yra ypač originalus pasirinkimas, kadangi šis augalas išsiskiria tuo, jog jis yra vabzdžiaėdis. Šio augalo lapai, primenantys ąsotėlius, iš tiesų yra jaukas vabzdžiams, kurie patekę į šiuos išsiformavusius lapus būna suvirškinti augalo išskiriamų fermentų.



Ąsotęniai mėgsta šviesą, tačiau atvirkščiai reaguoja į tiesioginius saulės spindulius. Šie augalai mėgsta drėgmę, tačiau jiems netinka žemė su stovinčiu vandeniu, tad reikėtų rinktis tokį žemės mišinį, kuris būtų laidus bei purus. 

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą