2014 m. rugpjūčio 31 d., sekmadienis

Apie tulpių sodinimą

Tulpių auginimas Lietuvoje vis labiau populiarėja, nes tai tampa ne darbu, o hobiu bei pramoga, leidžiančia užauginti išties stulbinančio grožio gėles. Vis dėlto, tulpių auginimas tikrai nėra lengvas bei reikalaujam tam tikrų žinių – apie keletą svarbių faktų, susijusių su tulpių sodinimu, šiandien ir kalbėsime.



Sodinant tulpes, pirmiausia, ypač svarbu atsižvelgti į dirvą, kadangi ji turi tikrai daug įtakos tulpių augimui. Kokybiškam tulpių augimui geriausiai tinka vidutinės temperatūros dirva. Vis dėlto, svarbu, kad dirva turėtų priėjimą prie tiesioginių saulės spindulių, kad net ir šalčiausiu metų laiku dirvos temperatūra nekristų žemiau 4-5 laipsnių Celsijaus.

Taip pat, sodinant tulpes svarbu žinoti tikslias detales apie jų sodinimą. Svarbu žinoti, jog trumpalaikes tulpes reikia sodinti į 11-12cm. gylį, tuo tarpu jei kalbėsime apie ilgalaikes tulpes – joms geriausiai tinka 22-25cm. gylis. Svarbu žinoti, jog sodinant tulpes giliau sumažėja jų dauginimosi tikimybė, tad žinodami tai tulpių sodinimo gylį galite nusistatyti ne tik pagal minėtus stereotipus, tačiau ir pagal savo siekį dauginti ar nedauginti sodinamų tulpių. Svarbu žinoti ir apie atstumus tarp kiekvieno sodinamo tulpių svogūnėlio – iš esmės tai priklauso nuo naudojamų tulpių svogūnėlių dydžių, tačiau dažniausiai rekomenduojama sodinti tulpių svogūnėlius 8-12cm. vienas nuo kito. Vis dėlto, tai nereiškia, jog toks pat atstumas turėtų būti ir tarp kiekvienos tulpių eilės – tarp kiekvienos tulpių svogūnėlių eilės patartina palikti didesnį, bet 20-25 cm. siekiantį atstumą.

Įdomus faktas pabaigai – prieš sodindami tulpių svogūnėlius į dirvą būtinai nepamirškite dirvos gausiai palaistyti. Tai yra išties svarbu dėl to, jog sausoje dirvoje tulpių svogūnėliai pradeda šaknytis maždaug po mėnesio, kai tuo tarpu drėgnoje dirvoje – jau po 2 savaičių, kas leis žymiai greičiau pradėti tulpių augimą.


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą