2014 m. rugpjūčio 31 d., sekmadienis

Apie rožių auginimą

Rožės yra populiariausios gėlės pasaulyje ir tai yra suprantama, kadangi jos išsiskiria ne tik stulbinančia išvaizda, tačiau ir universalumu bei galimybe šias gėles pritaikyti įvairių progų metu. Vis dėlto, neretai rožes tik perkame bei pamirštame tai, jog galime jas ir auginti. Būtent apie rožių auginimą bei jo subtilybes šiandien ir kalbėsime.




Jei kalbant apie vietą, kurioje reikėtų auginti rožes, vienareikšmiškai atakyti į šį klausimą yra tiesiog neįmanoma. Didžioji dalis rožių rūšių yra skirtos auginimui sode, tačiau galime rasti ir ne vieną, kuri yra pritaikyta auginimui patalpose.

Visų rūšių rožėms būtinai reikia saulės šviesos bei tyro oro. Svarbu žinoti ir tai, jog rožes, norint, kad jos užaugtų sveikos bei gražios, reikia nuolatos tręšti, o kai jos žydi, nuolatos jas aprūpinti drėgme. Ne ką mažiau svarbu, norint užauginti kokybiškas rožes, ir ne tik jas prižiūrėti trąšomis, oru, šviesa ar drėgme, tačiau ir saugoti jas nuo įvairiausių kenkėjų. Tai yra ypač svarbu, kadangi kenkėjai gali ne tik užkrėsti rožių lapus, tačiau ir užkrėsti visą augalą – nepastebėjus viso šio proceso pradžios, augalo išgelbėti įmanoma praktiškai nebus.


Dar vienas svarbus dalykas, kalbant apie rožių auginimą, yra netikėtas jo pradėjimas džiūti bei kaip elgtis tai pastebėjus. Rožės dažniausiai pradeda gelsti bei džiūti esant netinkamoms aplinkos sąlygoms vietoje, kurioje jos yra pasodintos. Būtent dėl to, išvydę tai nedelsiant ieškoite geresnės vietos augalo sodinimui arba net kardinaliai pakeiskite aplinką kambarinę rožę sodindami lauke bei atvirkščiai.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą