2014 m. rugpjūčio 31 d., sekmadienis

Valstybės, kuriose parduodamų gėlių kokybė - aukščiausia

Lietuvoje parduodamų gėlių kokybė dažniausiai yra pakankamai aukšta, todėl nusiskundimų šiuo aspektu dažniausiai tenka išgirsti išties retai. Vis dėlto, netgi ir matant išties gerą situaciją šiuo aspektu Lietuvoje, tačiau galime rasti ne vieną pasaulio valstybę, kurioje parduodamos gėlės išsiskiria dar geresne kokybe – būtent apie tokias pasaulio valstybes šiandien ir kalbėsime.



Olandija
Olandija yra valstybė, kuri turi milžinišką paklausą gėlių rinkoje, kas leidžia jai eksportuoti šioje šalyje užaugintas gėles eksportuoti į visą pasaulį. Milžinišką Olandijoje užaugintų gėlių paklausą lemia tai, jog šioje valstybėje įsikūrę gėlių augintojai didžiausiu savo darbo prioritetu laiko būtent gėlių kokybę. Olandijoje vyrauja gilios gėlių auginimo tradicijos, besitęsiančios nebe dešmtmečius, o šimtmečius, kas garantuoja aukščiausios kokybės žinias apie gėlių auginimą, o kas svarbiausia – jos yra išnaudojamos, o tai leidžia užauginti ypač aukštos kokybės gėles, turinčia paklausą visame pasaulyje.


Kinija
Kinijoje vyraujantis klimatas yra puikiai tinkantis gėlių auginimui, ką kinai stengiasi vis efektyviau išnaudoti. Taip pat, Kinijoje gyvena daugiau nei milijardas žmonių, tad gėlių paklausa šioje valstybėje yra tiesiog milžiniška. Sudėjus šiuos abu dalykus, ganėtinai nesunku suprasti, kodėl į Kinijos gėlių rinką tiek vietos, tiek ir užsienio verslininkai investuoja vis didesnes lėšas, ko pasekoje jau dabar galime džiaugtis išties aukštos kokybės Kinijoje užaugintomis gėlėmis, kurios ne tik užpildo vietinę gėlių rinką, tačiau ir yra eksportuojamos į užsienio šalis.



Belgija
Belgija neturi tokių gilių gėlių auginimo tradicijų kaip šalimais esanti Olandija, o šioje valstybėje išaugintos gėlės taip pat negali pasigirti ir tokiu pat milžinišku populiarumu kaip ir gėlės, užaugintos Olandijoje. Vis dėlto, Belgija stengiasi perimti Olandijoje sukauptas gėlių auginimo žinias bei kuo geriau išnaudoti Belgijoje vyraujantį išties puikiai gėlėms tinkantį klimatą, kas jau dabar leidžia auginti išties aukštos kokybės gėles bei jomis ne tik užpildyti vietos rinką, tačiau ir pamažu eksportuoti.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą