2014 m. rugpjūčio 31 d., sekmadienis

Kur gėlės - brangiausios?

Lietuvoje gėlių kainos nėra didelės, kuo galime nuoširdžiai džiaugtis. Vis dėlto, pasaulyje yra ir valstybių, kuriose gėlės yra žymiai brangesnė bei sunkiau finansiškai prieinama prekė – būtent apie tokias pasaulio šalis šiandien ir kalbėsime.



Skandinavijos šalys
Skandinavijos valstybės, tokios kaip Islandija, Norvegija, Suomija, Švedija, Danija bei Suomija, yra gerai žinomos ne tik dėl didelių vidutinių žmonių atlyginimų bei puikaus jų pragyvenimo lygio, tačiau ir dėl išties didelių įvairių produktų bei paslaugų kainų. Šią situaciją puikiai atspindi ir gėlių kainos šiose valstybėse, kurios dažniausiai yra bent keletu kartų didesnės nei Lietuvoje.


Rusija
Rusija yra pakankamai atšiauri Eurazijos žemyne įsikūrusi valstybė, kurioje klimato sąlygos gėlių augimui nėra palankios. Būtent dėl to, praktiškai visos gėlės, parduodamos Rusijoje, yra importuojamos iš įvairių Europos valstybių kaip Belgijos, Olandijos ar Prancūzijos, kas, suprantama, jog ganėtinai žymiai padidina gėlių kainas. Būtent dėl to, Rusijoje už gėles dažniausiai teks sumokėti bent keletu dešimčių procentų daugiau nei Lietuvoje.



Kanada
Kanada yra šiaurinėje Šiaurės Amerikos žemyno dalyje esanti valstybė, kurioje klimato sąlygos didžiąją metų dalį yra ganėtinai atšiaurios bei nepalankios gėlių augimui. Būtent dėl to, Kanadai tenka importuoti gėles iš Pietų Amerikos regiono valstybių, kas pakankamai aiškiai padidina Kanadoje parduodamų gėlių kainas. Būtent dėl to, dažniausiai šioje valstybėje, priklausomai nuo vietos, kurioje pirksite gėles, galite sumokėti nuo kelių dešimčių procentų iki keleto kartų daugiau.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą